Dorință

Din dorința Decathlon România de a oferi sprijin pe termen lung, în direcția sănătății și recuperării prin sport, a apărut colaborarea cu Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, un ONG care acordă o atenție sporită programelor de educație, sănătate și sport. Prin programul care poartă același nume precum una dintre strategiile de responsabilitate socială a companiei, respectiv SĂNĂTATE ȘI RECUPERARE PRIN SPORT, lansat anul trecut, am acordat sprijin important centrelor și cabinetelor medicale destinate recuperării pacienților cu diferite afecțiuni sau dizabilități locomotorii. Principalul obiectiv al acestui program a reprezentat recuperarea medicală sportivă, care este un concept nou de terapie prin sport, ce îmbină antrenamentul funcţional cu terapia.

2020

În anul 2020, când a avut loc testarea acestui program, aproximativ 2.000 de pacienți s-au bucurat de beneficiile acestuia (copii de la Centrul Maria Beatrice, din Alba Iulia și Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniței, din Gura Oniței, județul Dâmbovița). Succesul pe care l-a avut programul ne-a determinat să mărim dimensiunea acestuia și să majorăm bugetul alocat, astfel încât să includem și alte unități de recuperare. Astfel, două noi unități medicale au fost incluse în program, în anul 2021, respectiv Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie și Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”.

Ținând cont de faptul că investiția în echipamente specifice pentru recuperare este una considerabilă și dificil de susținut din resursele proprii ale spitalelor, donația propusă de Decathlon România, prin Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, a fost bine-venită și a avut efecte imediate. Astfel, în anul 2021, de acest program se bucură peste 25.000 de pacienți cu afecțiuni motorii (adulți și copii), care folosesc zilnic peste 1.000 de dispozitive moderne, în orele de recuperare și terapie.