Scopul proiectului ”Peste Limite” este creșterea încrederii în sine și a autonomiei pentru copii cu nevoi speciale, prin sesiuni de escaladă. Ședințele de escaladă sunt însoțite de suport psiho-emoțional, kinetoterapie, ateliere de dezvoltare personală și terapie prin joc.

Escalada este unul dintre sporturile care generează cel mai ușor starea de flux, de a trăi în prezent și de a te concentra 100% pe ce faci acum. Prin activități copiii își dezvoltă motricitatea fină și grosieră, abilitățile de viață independentă și incluziune.

    REZULTATELE 2022:
  • 70 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale, neuromotorii, de auz și asociate, au beneficiat de un pachet de servicii integrate de escaladă, kinetoterapie și suport psiho-emoțional.
  • beneficiarii sunt 80% copii cu dizabilități intelectuale (din spectrul autist, sindrom Down și asociate), 20% sunt copii cu deficiențe neurologice, neuromotorii și de auz.
  • 500 antrenamente realizate cu beneficiari cu dizabilități intelectuale și asociate (elemente de kinetoterapie, terapie prin escaladă).