Trei zile cu zâmbet

Trei zile cu zâmbet, speranță și încredere! Cursa zâmbetelor s-a încheiat. O cursă fără precedent în care ne-am unit pentru a crește binele împreună. 4.635 kilometri alergață de 285 de participanți la Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, pe parcursul a trei zile!

Crosul CONIL

Organizat pentru a marca data de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, organizată în perioada 2-4 aprilie 2021 de Asociația CONIL, a depășit orice așteptare! Obiectivul de 2.222 km setat de organizatori a fost dublat și chiar depășit la încheierea provocării. Peste 280 de participanți au reușit o performanță extraordinară ți au ales să îți transforme pașii în zâmbet pentru copiii cu autism.

"A fost o cursă teribilă. O cursă în care am trait emoții dintre cele mai puternice. De ce? Ei bine pentru că, nu-î așa, nu este puțin lucru să ai alături militari români răniți în teatrele de operații, tineri cu dizabilități ce aleg să-și ajute semenii, preșcolari și școlari ce vor și pot să schimbe lumea. Nu este puțin lucru să ai în echipă redutabili campioni români care, cu bucurie au ales să-i implice și pe micii performeri, viitorii noștri campioni. Tuturor le mulțumim și îi așteptăm cu același entuziasm la următorul cros."

"Sunt fericită să constat că mesajul nostru de acceptare, înțelegere și integrare a copiilor cu autism a ajuns în atât de multe case. Mulțumesc fiecărui participant care a ales să se implice în acest proiect și să-și transforme pașii în zâmbet. Vă așteptăm cu bucurie la următoare ediție a Crosului CONIL !"- ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului

Sponsorul principal al evenimentului este Decathlon România. Premii de peste 20.000 lei vor fi oferite celor ce au ales să transforme pașii în zâmbet. Omfal Educațional, Liaforia, Editura Integral, Librăriile Cărturești, Copiii Naturii, Filgud sau Pardoseli Copii sunt cei ce au răspuns și ei cu bucurie invitație noastre de a susține performanța copiilor înscriși în competiție.

"Le mulțumim tuturor celor ce au ales să facă mișcare în cadrul Crosului CONIL, zâmbet pentru autism și care astfel au contribuit la integrarea în societate a copiilor cu diferite forme de autism! Mulțumim și Asociației CONIL că ne-a oferit ocazia de a ne implica într-un proiect cu obiective atât de frumoase!"- Bogdan Ioan Dorobanț, Decathlon România

Una dintre cele mai frumoase povești ale Crosului CONIL, zâmbet pentru autism a fost scrisă de sportivii CSA Steaua București, parteneri ai Asociației CONIL în proiecte dedicate copiilor. Secțiile de fotbal, handbal, hochei, baschet, volei, rugby și înot care, alături de marii campioni Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, Sandra Izbașa, Alina Vuc sau Alina Dumitru au susținut și s-au implicat n promovarea evenimentului. Bucuria de a avea alături și reprezentanță ai secției dizabilități a CSA Steaua București a fost uriașă. Alături de noi și cauza copiilor cu autism a venit și Theodor Matican, multiplu campion paralimpic la ciclism și schi, aflat în pregătire pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

"Cursa pentru zâmbet, Crosul Conil, a luat sfârșit. Sunt bucuros că am luat parte la această acțiune frumoasă și că am contribuit la dublarea obiectivului propus. Împreună am adus zâmbete pe chipul copiilor cu autism, ceea ce ne face responsabili și dornici ca pe viitor să avem multe alte evenimente de acest gen."- Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Ștefan BICHIR

Emoții copleșitoare ne-au cuprins atunci când am primit mesajul de implicare al militarilor râniți în teatrele de operații, componenți ai Invictus România, reprezentanți ai lotului ce va reprezenta România la Jocurile Invictus Haga 2020.

Ce poate fi mai frumos decât să aduni în jurul copiilor cu autism oameni valoroși ce duc povestea lor și a familiilor lor mai departe: Maia Morgenstern, Daniela Nane, Medeea Marinescu, Alina Petrică, Rareș Florin Stoica, Adrian Văncică, Mirela Retegan, Eduard Carol Novak, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Oprea Florin, Valentin Popa, Hamza Doru, Ola SergiuAndrei Roșu, Daria Manea și echipa de copii a CSA Steaua condusă de Bogdan Văleanu, Ioana Maria Moldovan, Nadia Tătaru, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Alexandru Constantin, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Tudor Samoilă, Anca Bejan, Georgia Dascălu, Dana Argeșan, Ivana Iancu.

Mulțumind încă odată și partenerilor noștri de la ro.runningheros.com dar și partenerilor media fără de care aceste eveniment nu s-ar fi bucurat de un astfel de succes, Agerpres, Radio Itsy Bitsy, România Pozitivă și stiri.ong.ro, vă așteptăm cu drag la viitorul eveniment sportiv CONIL!

Detalii referitoare la activitatea Asociației CONIL găsiți pe www.conil.ro și pe pagina https://fb.me/e/29X6mmVMv