Proiectul nostru

Una dintre principalele strategii de responsabilitate socială Decathlon România este Educația copiilor prin sport, iar în acest sens ne-am alăturat inițiativei venite din partea Asociației FDP - Protagoniști în educație. Aceștia își doresc să combată abandonul școlar prin antrenamente sportive, la care să participe elevi din anumite școli ale capitalei în care rata de abandon școlar este ridicată.Astfel, am decis ca împreună să organizăm proiectul Școala Socială sportivă, care va consta în antrenamente de fotbal, dans și atletism, dar și activități non-formale.

Realizari

De aceste antrenamente se bucură 115 copii cu risc de abandon școlar, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, din cartiere/instituții de învățământ aflate în zone defavorizate ale sectoarelor 2, 3, 5, și 6, din București. Proiectul se desfășoară pe parcursul anului școlar 2021-2022, iar la sfârșitul fiecărui semestru se va evalua și situația școlară a copiilor implicați.

Noi nu ne-am oprit aici și am încurajat dorința de a face sport și de a îndrepta copiii către educație. Astfel, în acest sens am oferit echipamentul de care au nevoie participanții la antrenamentele de fotbal organizate în ediția proiectului din anul școlar 2020-2021.

Ce ne-au transmis partenerii noștri?

”Prin implicarea specială a companiei Decathlon România, proiectul nostru Școala Socială Sportivă vine în ajutorul unui număr de 115 copii, care prin intermediul activităților sportive vor deveni mai motivați să se implice în diferite activități, mai generoși, vor identifica soluții de a depăși situațiile dificile, vor conștientiza importanța mișcării fizice în viața de zi cu zi și prevenirea sedentarismului în dezvoltarea lor ca viitori adulți responsabili. Mulțumim, Decathlon!” – Mirela Simionov – Manager atragere fonduri – Asociația FDP-Protagoniști în Educație