Cei mai mulți dintre copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice petrec foarte mult timp în spital.

Tratamentul lor durează luni întregi, uneori ani. De aceea, ei nu mai pot merge la școală precum copiii normali, studiile sunt întrerupte, iar starea emoțională și fizică le este afectată. Continuarea studiilor și întoarcerea la școală este dificilă și au nevoie de suportul colegilor, profesorilor și al familiei.

Pentru că toate resursele materiale ale familiei se concentrează într-un singur punct - însănătoșirea celui mic - este nevoie de suport financiar.

În luna noiembrie 2021 am avut ocazia de a participa împreună la cursa virtuala a Maratonului București, pentru a fi alături de partenerii noștri de la Asociația Magic.

Echipe din țoată țara s-au alăturat proiectului pentru a susține strategiile noastre CSR - accesul la sport și educația copiilor prin sport - pentru copiii magici care au un diagnostic grav.

Pentru fiecare cursă efectuată de angajații noștri, Decathlon a donat o sumă în contul burselor MagicEDU.

În total, 270 de alergători au strâns în cursele lor 1350 de kilometri, iar eforturile voastre se îndreaptă către 120 de viitori pasionați de sport.

Pentru aceasta meritam cu toții un mare bravo! Parteneriatul nostru cu Asociația Magic sper să continue an de an, fiind un moment în care ne reunim și facem bine împreună, în echipă!

Mai mult, vom fi alaturi de ei și în taberele MagiCAMP, acolo unde aceeași copii greu încercați își regăsesc zâmbetul prin sport!