Proiectul nostru

Proiectul a pornit din dorință DECATHLON Romania de a se implica activ în procesul de adoptare a unui stil de viață sănătos, într-un mediu cât mai curat pentru cât mai mulți romani. Pentru că sportul este un element esențial pentru pentru o viața mai bună, prin acest program Decathlon Romania oferă posibilitatea cât mai multor oameni, indiferent de gradul de pregătire sportiva, să practice sport, încurajând astfel mișcarea pentru o viață sănătoasă. Astfel, în cadrul proiectului au fost reabilitate 49 de trasee montane și 2 pârtii de schi.

Începând cu 2021 romanii pot străbate în siguranță traseele montane din munții Bucegi, Baiului, Ciucaș, Retezat și Brașov.

Parția de schi Clăbucet din Predeal și Mutu din Straja sunt și ele pregătite pentru iubitorii sportului alb, cu perne de protecție în toate zonele de risc și slalom gates, garduri de plasă.

În 2022 am continuat cu Apuseni si Retezat. Desigur că ne-am amintit și de salvatorii montani, care își rișca viață zilnic și am dorit să dotăm echipele de salvamont implicate în proiect cu echipament individual, tărgi de salvare roll up, saltele vacuum, atele vacuum, targă tip UT200 (una dintre cele mai bune de pe piața europeană cu largă utilizare fiind concepută pentru folosință în cele mai dure condiții), rucsaci de urgență, ked-uri extractoare (imobilizatoare spinale), set laringoscop.