Proiectul nostru

Sustinem accesul la sport al tuturor si din acest motiv ne-am implicat in proiectul “Traseu de Bun - Simt Turistic in Bugeci”. Obiectivul proiectului a fost acela de a reabilita 5 dintre cele mai populare trasee din Bugeci iar scopul acestuia a fost acela de a oferi mai multa siguranta celor care vor strabate aceste trasee si de a incuraja iubitorii de sporturi pe munte sa descopere masivul muntos BUGECI.

Realizari

Au fost reabilitate 5 dintre cele mai populare trasee din Bucegi

In cadrul proiectului au fost inlocuite cablurile si lanturile de sustinere de pe mai multe portiuni ale traseelor Jepii Mici si Jepii Mari, au fost inlocuiti stalpii deteriorati de orientare turistica si au fost montati stalpi suplimentari pe traseele in care ceata se instalează frecvent, iar pe Bazele Salvamont de la Busteni, Sinaia, Cheia si Azuga au fost instalate bannere in care iubitorii treseelor montane sunt indrumati sa se echipeze corespunzator atunci cand se aventureaza pe potecile de munte.

La inceputul traseelor turistice si in punctele de rascruce au fost amplasate panouri de informare turistica si harti ale masivului, regulamentul de vizitare a Parcului National Bucegi si panouri cu mesaje educative prin care turistii sunt indemnati sa aiba un comportament responsabil fata de natura si sa nu arunce gunoaiele pe potecile muntelui.

In cadrul aceluiasi proiect, echipele Serviciului Judetean Salvamont Prahova si Busteni au fost dotate cu echipamente necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii

De asemenea, in Parcul Natural Bucegi au fost amplasate 27 de panouri de diferite dimensiuni, cu mesaje pentru turisti, harti cu potecile din masivul Bucegi si regulamentul de vizitare a parcului, in zonele: Bran-Simon, Bran Poarta, Moieciu - Valea Bangaleasa, Rasnov - inceputul Traseului catre Cabana Malaiesti, Valea Cerbului - Busteni, Transbucegi, Zona Dichiu si Sinaia - Cota 2000.

Ce ne-au transmis partenerii nostri?

Proiectul “ Traseu de Bun - Simt Turistic in Bugeci” initiat de Asociatia Bun - Simt si Atitudine Civica s-a bucurat de sprijinul Decathlon Romania, prin programul cuprins in strategia de Responsabilitate Sociala a companiei, potrivit careia Decathlon Romania se implica activ in procesul de adoptare a unui stil de viata sanatos intr-un mediu cat mai curat, iar sportul in siguranta este un element esential pentru o viata mai buna. Prin acest program Decathlon Romania ofera posibilitatea cat mai multor oameni, indiferent de gradul de gradul de pregatire sportiva, sa practice sport, incurajand astfel de miscare pentru o viata sanatoasa.

In cadrul aceluiasi proiect, echipele Serviciului Judetean Salvamont Prahova si Busteni au fost dotate cu echipamentele necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii.

Multumim sponsorului nostru Decathlon Romania care a facut posibila realizarea acestui proiect! “